آشنایی با غذاهای مالزی
تنوع غذاهای مالزی به گونه ای است که رضایت افراد را با هر سلیقه ای جلب می کند. مالزی، کشوری است که در آن نژادها و ملیت های گوناگون با هم آمیخته اند ؛ این مسأله غذاها و نوشیدنی های آن را نیز تحت تأثیر قرار داده است. آداب پخت و پز چینی ، هندی ، عربی ، پرتغالی و اروپایی بر انواع غذاهای این کشور تأثیر گذاشته است و غذای معروف نونیاس که ترکیبی از آشپزی مالایی و چینی است، نمونه ی خوشمزهای از این ترکیب شیوه های مختلف است؛ علاوه بر این، تایلند و اندونزی نیز تأثیر فراوانی بر شیوه ی آشپزی در مالزی گذاشته اند.
برنج، ماده ی اصلی در برنامه ی غذایی اغلب مردم مالزی است؛ البته ماکارونی نیز پرطرف دار است. چاشنی های مخصوص مالزی، تند هستند و آشپزهای مالایی برای درست کردن خوراک کاری و انواع سوپ از نارگیل استفاده می کنند. بسیاری از گردشگران تور مالزی حتما این غذاها را تست می کنند ، بعضی از غذاهای معروف مالزی، عبارتند از :
(Satay)
برای درست کردن این غذا ابتدا گوشت را به قطعات کوچک خرد می کنند. سپس قطعات گوشت را چند ساعت در آب لیمو می خوابانند. قطعات گوشت را به سیخ های باریک می کشند و روی منقل ذغالی کباب می کنند. به همراه این غذا، سی بادام زمینی تند، پیاز خام و خیار خرد شده مصرف می کنند.
سالاد گادو گادو (Gado Gado)
مواد تشکیل دهنده ی این سالاد که در اصلی متعلق به کشور اندونزی است، شامل خیار، جوانه ی لوبیا، تخم مرغ آب پز، لوبیای سرخ شده و سس بادام زمینی تند است.
سوپ لاکسا (LakSa)
مواد تشکیل دهنده ی این سوپ که در اصلی متعلق به هندوستان است ، در هر ایالت ، متفاوت است ؛ ماده ی اصلی این غذا رشته ی برنجی است و چاشنی آن معمولاً شیر نارگیل یا تمبرهندی است که همراه با جوانه ی لوبیا و گوشت مرغ ، میگو یا ماهی خرد شده مصرف می شود.
(Roti Canai)
این نان که در اصل مربوط به کشور هندوستان است، شبیه به پنکیک است و آن را با خوراک کاری مصرف می کنند. معمولا این غذا را به عنوان صبحانه می خورند.
می گورنج (Mee Goreng)
مواد تشکیل دهنده ی این غذا شامل رشته فرنگی سرخ شده به همراه غذاهای دریایی، گوشت و سبزیجات است و از سس سویا به عنوان چاشنی استفاده می کنند. در این غذا از رشته ی برنجی یا رشته های پهن سفید نیز استفاده می کنند و آن را در دکه های فروش موادغذایی در پینانگ و ایپو عرضه می کنند.
لوح باک (Loh Bak)
این غذا که مخصوص جزیره ی پینانگ است، در اصل، غذایی چینی است. برای درست کردن آن، گوشت مرغ چرخ کرده را در خمیر سویا(توفو) می پیچند و در روغن فراوان سرخ می کنند. بهتر است این غذا را با سس چیلی (فلفل قرمز) میل کرد.
ایرباندونگ (Air Bandung)
با نوشیدنی شیرینی حاوی شربت گل سرخ و شیره ی عسل است و خنک مصرف می شود.
لیست غذاهای مالزی
- ساتای
- سالاد گادو گادو
- سوپ لاکسا
- نان روتی کانایی
- می گورنج
- لوح باک
- ایرباندونگ
میوه های مالزی
برخی میوه های گرمسیری این کشور، عبارتند از :
دوریان (Durian)
این میوه که به آن «شاه میوه ها» نیز می گویند، بومی هند است و از درخت زباد یا دوریان به دست می آید. مردم مالزی می گویند این میوه « بوی جهنم و طعم بهشت دارد». این میوه شبیه توپ فوتبال پرتیغی است که گوشتی نرم، مانند پنیر خامه ای و هسته ی بزرگی دارد.
رامبوتان (Rambutan)
رنگ پوست این میوه در هنگام رسیدن، قرمز یا زرد است. مزه ی گوشت سفید آن شبیه لی چی (Lychee) – نوعی میوه ی چینی- است و هسته ی بزرگی دارد.
(Starfruit)
این میوه ی ستارهای شکل، گوشتی نرم، آب دار و زرد رنگ دارد و مزه ی آن ترش و شیرین است.
منگوستین (Mangoseetin)
این میوه که بومی هندوستان است به « ملکه ی میوه ها » معروف است. گوشت آن سفید و آب دار و پوست آن نرم، آب دار و ارغوانی رنگ است.
سمپداک (Cempedak)
رنگ پوست ورقه ورقه ی این میوه، زرد مایل به سبز و گوشت آن، طلایی رنگ است و هسته های بزرگی دارد.
(Ciku)
این میوه شبیه به کیوی است ؛ اما گوشت آن صورتی رنگ است.موز بیش از چهل نوع موز در کشور مالزی به عمل می آید ؛ از موزهای زرد رنگ شیرین تا موزهایی که فقط بعد از پختن، قابل خوردن می شوند.
لیست میوه های مالزی
- دوریان
- دوریان
- استارفروت
- منگوستین
- سمپداک
- سیکو
منبع: غذاهای مالزی